Iedereen heeft een doel in dit leven….een unieke gave of een bijzonder talent dat hij of zij aan anderen kan geven.


Ervaringen van klanten

Ton - aangenomen voor de baan die het beste bij me past!

Mijn ervaring met Barbara als carrière coach:
Tijdens een van onze sessies heb je mij de opdracht gegeven een vacature te schrijven waarin ik mijzelf 100% herken, een z.g. "droomvacature".
Ik heb er 2 geschreven en ben daarna alleen nog maar op zoek gegaan naar vacatures welke hierbij pasten. Het toeval wilde dat ik een week na deze opdracht een vacature vond in Gouda die volledig overeen kwam met een van mijn droomvacatures.
Ik heb hier niet op gereageerd door een sollicitatiebrief te schrijven maar ik heb mijn verhaal verteld als hiervoor beschreven en als bijlage mijn droomvacature gevoegd. Door deze opvallende manier heb ik mij weten te onderscheiden van mijn 3000 mede-sollicitanten en ben aangenomen voor deze functie.

Mijn eerste gedachte ging toen uit naar Barbara omdat zij mij heeft begeleid op mijn weg uit te zoeken wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil.
Na een aantal sessies heb ik haar verteld dat ik aan het eind van haar begeleidings-traject wel verwachtte dat zij mij de antwoorden zou geven op mijn vragen.
Zij gaf toen aan dat zij dit niet ging doen maar dat ikzelf de antwoorden zou vinden. Na de laatste sessie had ik wel het gevoel veel over mijzelf te hebben geleerd maar ik had toch liever concreet antwoorden gekregen op mijn vragen.

Het was 3 weken na mijn laatste sessie dat ik ben aangenomen voor de baan welke het beste bij mij past. Op dat moment viel alles op z’n plek en heb ik eerst Barbara gebeld om haar te bedanken voor de support.
Ik ben tot de conclusie gekomen dat ikzelf de antwoorden heb gevonden.
Het was dankzij haar dat ik mijzelf heb ‘herontdekt’, dichter bij mijzelf ben gekomen en meer vertrouwen heb gekregen in mijn eigen kwaliteiten.
Ook heb ik haar verteld dat ik zonder dit traject niet zou zijn gekomen waar ik nu sta.
Kortom het is voor mij een zeer waardevolle ervaring geweest.
Bedankt voor alles.

Ton K., maart 2015Marja - leren luisteren naar mijn gevoel en wat echt belangrijk voor me is!

Wat ben ik blij dat ik Barbara Stassen heb toegelaten in mijn leven! Om eerlijk te zijn begon ik met lichte tegenzin aan een traject ‘loopbaancoaching’. Ik had het al zo druk, zowel thuis als op mijn werk. Ik zat niet te wachten op een extra belasting. Maar toch had ik sterk het gevoel dat ik het moest doen. En mijn gevoel bleek terecht.
Want wat Barbara voor elkaar heeft gekregen is ongelooflijk. Ze heeft mijn façade van welbespraaktheid en analytische capaciteiten omzeild en me in contact gebracht met mijn gevoel. Ze leerde me minder streng voor mezelf te zijn. Dat mijn gevoelens en gedachten er mochten zijn. Ze leerde me om me open te stellen zonder dat ik concrete actie hoefde te ondernemen. En ze leerde me voor mezelf zorgen en niet alleen voor anderen.
Hoe ze dat deed? Door me uit mijn comfort zone te halen, me mee te nemen in visualisaties en me te laten tekenen. Op die grote tekenvellen kon ik me niet verschuilen achter mooie woorden en scherpe analyses. Daar kon ik alleen mijn gevoel laten spreken. En dat gevoel toonde me wat belangrijk was, wie belangrijk was. Ze hielp me op weg om naar mezelf te luisteren en me niet langer te laten leiden door wat anderen wilden. Ze leerde mij mezelf kennen. En daar ben ik haar nog elke dag dankbaar voor!

Marja M., juli 2014Linda – mijn hart volgen!

Nog bedankt voor de interessante workshop op mijn verjaardag! Alle stapjes in de afgelopen maanden hebben geholpen om een hele grote stap te zetten. Één van die stapjes was jouw workshop. Dank daarvoor.
Mijn grote stap is dat ik na bijna 14 jaar wegga bij mijn huidige werkgever en eerst meer tijd voor mezelf en gezin neem. Na de zomervakantie start ik met de deeltijd PABO. Ik ga mijn hart volgen en deze keuze voor mezelf voelt heel goed. Al is het natuurlijk ook ontzettend spannend.

Linda R., maart 2014Hélène – mijn eigen pad blijven volgen

Zojuist weer een energieke en inspirerende ochtend achter de rug bij Barbara. Ik heb bij haar in 2013 de cursus creatieve loopbaanplanning gevolgd en met nog 2 andere cursisten uit die cursus vandaag een terugkomsessie gedaan. Barbara inspireert mij en zorgt ervoor dat ik goed voor mezelf zorg. Dat ik mijn eigen pad blijf volgen en dat ik geïnspireerd blijf. Ontspanning voor de geest!

Hélène P., 15 januari 2014Jantien – Duurzame impact

In 2009 wist ik niet meer wat ik wilde, alleen nog dat ik me niet goed voelde. Ik had een moeilijke periode doorstaan in een ongezonde werksituatie en werkte inmiddels een jaar in een bedrijf waar ik had verwacht me beter te gaan voelen. Dat was geenszins het geval. Bovendien werden in mijn organisatie mensen ontslagen dankzij de toen al groeiende financiële crisis. Ik merkte dat ik zelfs onverschillig was onder het idee dat ook ik ontslagen zou kunnen worden. Maar wat zou ik kunnen en willen als ik uit noodzaak of uit eigen beweging een nieuwe weg kon inslaan? Ik had geen antwoord.
In die fase heb ik steun gezocht bij Barbara Stassen, creatief loopbaanbegeleider. Haar werkwijze sprak me aan en bleek effectief. Zonder zaken voor te schrijven of in te vullen bracht ze me tot inzichten die voor mij van blijvende waarde zijn gebleken. Ik hervond zelfvertrouwen en kreeg beter zicht op mijn kwaliteiten. Het was ook confronterend, omdat mij ook duidelijk werd hoe ik mijzelf soms in de weg zit, hoe ik soms vast houd aan overtuigingen die me niet verder helpen. Barbara reikte methoden aan die me op bewust en onbewust niveau tot nieuw begrip brachten. Haar werkwijze is ook praktisch. Tijdens de periode van begeleiding stimuleerde ze me om concrete stappen te zetten die daadwerkelijk nieuwe mogelijkheden creëerden. Sneller dan ik had verwacht kon ik ontslag nemen, omdat ik een nieuwe baan had gevonden die beter bij me paste.
Inmiddels ben ik drie en een half jaar verder en opnieuw op zoek naar een nieuwe baan. Maar ditmaal met een betere uitgangspositie: mijn zelfvertrouwen staat nog overeind, ik weet beter wat belangrijk voor me is en ik heb ervaren hoe het nemen van kleine stappen je al op de weg kan brengen die je in wil slaan. Ik zie niet tegen verandering op, maar kijk er naar uit. Ik ben een jaar geleden begonnen met een yoga-opleiding en hoop nu een baan te vinden die ik met een startende yoga-praktijk kan combineren. Zelfs nu ik door heb dat mijn huidige werk mij niet langer de voldoening zal bieden die ik zoek, sta ik met meer plezier in het leven dan ik jarenlang gedaan heb. Het coachingsprogramma dat ik bij Barbara volgde heeft daar beslist aan bijgedragen.

Jantien H., maart 2013Ida – een nieuwe mogelijkheid tot beweging en groei !

‘Alweer in 2011 heb ik bij Barbara de cursus Creatieve Loopbaanplanning gevolgd. Maar nog steeds laat ik mij inspireren door terug te kijken naar de verrassende uitkomsten destijds. Barbara neemt je mee op innerlijk avontuur! Ze is oprecht nieuwsgierig, sluit goed aan op jouw behoeften en stimuleert een positief en breder perspectief door haar creatief denken. Barbara sprankelt!
Hoe fijn is dat: om een overgangsfase niet als crisis te zien, maar als nieuwe mogelijkheid tot beweging en groei waarbij je vervolgens tot jouw vol potentieel kunt komen.’

Ida P., september 2011